Хампарцумян: Гюров и Каримански тепърва трябва да се доказват

0
136

По думите му и на двамата не им достига зрялост и опит

Двете кандидатури – на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за управител на Българската народна банка тепърва трябва да се доказват. В България има хора и в централната банка, и настоящият управител, които вече са доказани. Така в студиото на „Събуди се” банкерът Левон Хампарцумян коментира номинираните за гуверньор на БНБ.

„Няма да е лесно и на когото и да е от двамата. Профилите са им на хора, които тепърва ще се доказват. Парламентът си ги е излъчил, той ще си ги избере. Ние стоим отстрани и се надяваме, че няма да сбъркат много”, добави той.

По думите на Хампарцумян и на двамата кандидати не им достига зрялост и опит. „В крайна сметка, човек две или три години, след като завърши, се хвали какво е завършил. След това професионалната му кариера започва да говори за това какъв е той като предприемач, мениджър и служител”, подчерта банкерът.

„Тези хора са завършили, имат една нормална кариера. Опитвали са едно или друго, което не е нещо „уау”. И са получили политическото доверие на колегите си в парламента да се състезават за управител на БНБ. Шортлистът не е някакъв впечатляващ. Например, ЕЦБ, като го видят – няма да ахнат”, добави Хампарцумян.

Той подчерта, че България я очакват важни предизвикателства. „Влизането в еврозоната, справянето с последствията от кризите, които ни затрупват. Евентуално консолидационни процеси в банковия сектор, стабилността му”, обясни той.

Очакват ли се фалити в страната, за еврозоната и лихвите – гледайте във видеото.

https://www.vbox7.com/play:cec5408532

nova.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук