БСП участва в дебатите по Бюджет 2019 при осигурен кворум

0
19864

БСП няма да се регистрира в пленарна зала преди гласуването на Бюджет 2019. Това стана ясно от заявката на лидера на БСП Корнелия Нинова.

На пресконференция ръководството на Левицата представи своя алтернативен бюджет. Бюджетът на правителството е предизборен с цел оцеляването му догодина, подчерта тя.

Предложеният бюджет от правителството има алтернатива, категорична бе Нинова.

Според нея предлаганата макрорамка за догодина на правителството е лош начин за оцеляването муУвеличават се данъците на най-уязвимите и най-бедните хора. Вдигайки данъците на най-бедните, пари се дават на администрацията, за да се гарантират гласове за изборите, разкритикува лидерът на червените.

БСП предлага дългосрочни политики, които представляват гарантиран икономически растеж с акцент през регионите и общините и българска икономика и българско производство, по мнението на Нинова.

Предлагат се мерки за преодоляване на бедността, на неравенствата. Бюджетът на столетницата е демографски бюджет. Те предлагат подобряване на здравния статус, на образованието, икономиката и грижа за младите хора.
Целта на червените е в тяхната алтернатива чрез множество мерки да се преодолее демографската катастрофаАко мнозинството си осигури кворум, левите ще участват в дебатите със своята алтернатива.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук