Без демократична десница в управлението Кънев очаква разпад и простотия

0
2130

Свидетели сме на просташка драматизация, зад която се крият тежки проблеми. Единственият вариант България да има силно и единно управление в бъдеще, е с участието на демократичната десница, иначе ще наблюдаваме разпад и простотия, коментира пред БТВ зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

Политиците у нас се състезават по вулгарен популизъм и затова Валери Симеонов си позволява да говори така.

Кънев вижда и много примери за коалицията между ГЕРБ и ДПС. „Всяко ниво на назначение в изпълнителната власт, още от министър Караниколов през десетки подобни. Не мисля, че очевидното трябва да се доказва, не мисля, че е най-важното. Има тежки проблеми, които се крият зад тази изключително просташка драматизация“, допълни той.

Защо говори това Симеонов, не просто, че има просташки маниер. Те се състезават. Намираме се в състезание по вулгарен популизъм, водачът в надпреварата е авторът на думите „Аз съм прост, вие сте прости“. Нинова му подражава. БСП, ако не друго, поне дълго време държеше приличен публичен език. Сега Нинова се прави на Бойко. Всъщност Нинова се прави на Виктор Орбан. Всички са в надпревара кой е най-големия лъжец-популист и консерватор“, коментира Кънев.

Избирателите на демократичната десница са единствените с ясно заявени европейски виждания и трябва да участват в управлението, но десницата трябва да бъде силна и единна, защото иначе ще бъде слаба и отново няма да може да се справи с групата, която управлява държавата, добави той.

„Въпросът с оставката на Валери Симеонов всъщност е заради провала на социалната политика. България няма дори минимално ниво на социална защита„, коментира зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев.

На 23 октомври, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов подкрепи своя колега от малката коалиция, но и не подкрепя оставката и на Волен Сидеров като председател на ПГ на „Обединени патриоти“.

Това стана ясно от изявлението след среща между двамата патриоти, на която Волен Сидеров, третият от коалицията, не дойде, въпреки че самият той поиска съвет, но на Голямата коалиция.

В понеделник, 22 октомври се състоя многочасов протест под прозорците на Министерски съвет с искане за оставката му. Корнелия Нинова тогава заяви, че ако Симеонов не подаде оставка, то цялото правителство трябва да си ходи.

Премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството за думите на Валери Симеонов още в петък.

Тогава и Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: „Стига с този театър„.

Президентът също коментира изказването на вицепремиера като заяви, че безконтролната власт ражда цинизъм.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук