Бургаският съд взема 33 000 лв. от бивш управител на общинско дружество

0
1674

Бургаският административен съд постанови отнемане в полза на държавата на 33 000 лв. от Д.Е. – бивш управител на общинско дружество, съобщиха от КПКОНПИ.

Парите са получени след като бившият управител на общинско дружество подписва допълнителни споразумения към трудов договор със съпругата си, при които е бил установен конфликт на интереси.

Сумата е придобита от съпругата на Д.Е. въз основа на подписаните допълнителни споразумения. Санкцията е наложена по отменения Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (ЗПУКИ).

С влязло в сила решение на първоинстанционния Бургаски районен съд, на Д.Е. е наложена и глоба от 1000 лв., както и друга глоба от 300 лева. Първата е за нарушение на чл.8 от ЗПУКИ (отм.), втората, че не е подал декларация за частен интерес по конкретен повод и не си е направил самоотвод при вземането на решение в полза на свързано лице.

Съдът взема от осъдения и 367,42 лв. Това е общата сума от нетните дневни възнаграждения на Д.Е., получени от деянието, породило конфликт на интереси.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук