Бюджетът на МВР не стига и на Младен Маринов

0
15047
Снимка: Информационна агенция БГНЕС

Колкото и голям да изглежда бюджетът на МВР, за сигурността трябват още пари, защото по-голяма част от средствата отиват за издръжка и заплати. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов, след като взе участие в откриването на програмата „Детско полицейско управление“ в 120 ОУ „Г. С. Раковски“ в столичния квартал „Лозенец“.

По думите на новия вътрешен министър за да става по-ефективна дейността на вътрешното министерство, трябват повече пари, които да се инвестират в нови технологии, в техническо обезпечаване и оборудване и в средства за техническа защита.

Запитан кой ще заема поста главен секретар на МВР, Маринов отговори лаконично.

На въпрос на Информационна агенция „Дейли Прес“ кои хора се спрягат за длъжността, той не назова имена, но заяви, че сред спряганите са 3-4 души, които биха се справили с подобна длъжност.

„Когато се избере конкретният човек, ще ви уведомим и ще се спази процедурата за съгласуване“, увери силовият министър, допълвайки, че предложенията тепърва ще бъдат обсъдени.

Маринов коментира и мерките на полицията за приближаващия метеорологичен циклон от Гърция. По думите му всички нива на сигурност са задвижени и задачите, които са поставени, са наблюдение на водоемите и речните корита.
Населението ще бъде информирано, за да се избегне усложняване на обстановката.

Имаме екипи в областите, в които се очаква да има влошени метеорологични условия, увери вътрешният министър и допълни, че всички институции са налице, за да докладват за проверката на водоемите и източници на опасност.

На въпрос занижава ли КАТ броя на жертвите по пътищата, зададен във връзка с проучване на Института по пътна безопасност, Маринов отбеляза, че все още не се е запознал с въпросния доклад.

Той посочи, че статистиката се води от Главна дирекция „Национална полиция“, чиито служители следят и обобщават резултатите от цялата страна.

„Ако има някакви засечени проблеми, ще разпоредя проверка. Има отговорни хора, които отговарят за статистиката и би трябвало да си вършат работата качествено“, обясни вътрешният министър.

Доверието към МВР не е изчерпано и има граждани, които имат доверие в МВР, категоричен е Маринов.

Според него винаги се е работило върху укрепване на доверието в полицията.

Той се закани, че ще продължи да развива дейността на мобилните екипи и способностите на жандармерията.

„Сигурността е като усещане и всяка една статистика, която съобщаваме трябва да формира усещането на хората. Хората са прекалено критични към някои неща, които не зависят само от полицаите“, подчерта Маринов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук