Взривиха банкомат в Стара Загора

0
1734

Към 3 часа тази сутрин в полицията в Стара Загора е получен сигнал за посегателство над банкомат, разположен в сграда в кв. Железник в областния град.

При инцидента няма пострадали, нарушена е целостта на устройството, съобщава МВР. Предприети са необходимите процесуално-следствени действия, огледът на място продължава и в момента. Образувано е досъдебно производство.

Всички изходи на Стара Загора са блокирани, предполагаемата задигната сума в 100 000 лева. Всички записи от охранителните камери на магазина за хранителни продукти, където се е намирал банкоматът са иззети от полицията и се проверяват, съобщава БГНЕС.

„Това, което към момента мога да кажа е, че при първото действие е образувано досъдебно производство по член 333, това е за самото взривяване, и още едно досъдебно има образувано – за кражбата на парите. Към момента не мога да уточня каква е сумата, тъй като тя е въпрос на изчисление“, заяви директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Хаджиев, цитиран от БНР.

Припомняме, при последния случай на взривен банкомат в Казанлък, бяха откраднати между 30 000 и 50 000 лева.

Според разкази на свидетели обирът е извършен от четирима маскирани мъже, които взели касетите с парите. И тогава обирът е извършен около 3 часа през нощта, като гръм събужда живущите в блок 31 в квартал „Васил Левски“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук