ГЕРБ представя Манфред Вебер в София

0
11606

ГЕРБ представя водещия кандидат на ЕНП Манфред Вебер на 19 май в столичната „Арена Армеец“. Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов е получил потвърждение от директора на кампанията на ЕНП за европейските избори и заместник-председател на партията Дара Мърфи.

По този повод, ГЕРБ започва кампанията за Европейските избори с подготовката за централното събитие на партията. На събитието в залата освен Вебер, ще бъдат представени и кандидатите на ГЕРБ за членове на Европейския парламент.

Припомняме, че в началото на октомври Премиерът Борисов се закани да не подкрепи Манфред Вебер за следващ шеф на ЕК заради туитове на Вебер срещу България във връзка с убийството на Виктория Маринова в Русе. „Прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно. Ще си променим мнението за шпиценкандидата на ЕНП“, коментира тогава Борисов.

След това Вебер написа в Туитър: „Силно приветствам предварителните резултати от разследванията на убийството на Виктория Маринова. Българските власти действат бързо и ефективно. Имаме пълно доверие в българските власти да намерим справедливост за семейството и близките на Виктория Маринова“.

„Да не повтарям упреците ми към него. Много от партиите се опитваха да използват политически бруталния случай с убийството в Русе. Имаше голямо извинявай и от страна на Вебер, и от другите колеги“, обясни в средата на октомври Борисов.

На 8 ноември Бойко Борисов подкрепи кандидатурата Манфред Вебер за председател на Европейската комисия от EНП по време на конгреса на партията във финландската столица Хелзинки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук