Георги Свиленски: Правителството трябва час по-скоро да освободи държавата от управлението си!

Г-н Борисов е факир на темата „Когато с нещо не мога да се справя, да го прехвърля на някой друг“, категоричен е той

0
13155
Георги Свиленски

Правителството трябва час по-скоро да освободи държавата от управлението си.

Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ и зам.-председател на Транспортна комисия Георги Свиленски по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Във връзка с това, че кметовете трябва да определят кои пътища в общините ще са платени и кои не, Свиленски коментира: „Следва следващата стъпка – определянето на цените. Когато едни общини ще кажат, че ще са им високи цените, а други, че са им ниски, тогава пак министър-председателят ще определя еднолично“.

Свиленски попита това няма ли да се превърне в инструмент за наказание за послушни и непослушни общини. „Един министър говореше, че пътищата с лошо качество няма да се таксуват. Кой го определя това нещо? Г-н Борисов е факир на темата „Когато с нещо не мога да се справя, да го прехвърля на някой друг“.

„Да прехвърляме на общината, вие си я поддържайте. Очаквам скоро да прехвърли държавата да някого, защото не може да я управлява. Очакваме в най-скоро да прехвърли тази отговорност на някой друг, не знаем обаче на кого. Затова в началото на процеса по стартирането на тол системата, светваме лампата Министерски съвет да влезе във функциите си, да поемат ясна отговорност министри, които са ангажирани с този процес“, каза Свиленски.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук