Голям скандал в тролей в Бургас след опит да бъде глобено 12-годишно дете (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

Управителят на „Бургасбус“ защити кондукторката

0
19208

Репортер по темата: Симеон ВАЛЕНТИНОВ                                                                    DAILYPRESS-bg.com / Бургас

Източник видео:                                                                                                          bmt-news.com

Голям скандал спря от движение за повече от час тролей в Бургас.

Случката се е разиграла вчера по линията Т1 около 19:00 ч., а всичко започнало, след като кондукторката конфискувала картата на 12-годишно момиче, докато то се чекирало, твърди нейната майка.

„Дъщеря ми се качва от спирката на НХК, прибирайки се от училище. Докато изкара картата от раницата, за да се чекира, контрольорката Мария Желева я взима от ръцете на детето ми и я конфискува. След това поисква 10 лева като вид глоба, тъй като Теди не е могла веднага при качването си да валидира картата си“, разказва възмутеният родител.

Кондукторката повикала полиция. На спирката на езеро „Вая“ униформените се отзовали и превозното средство от градския транспорт спряло. Записани са сведения от пътниците, въпросната кондукторка и детето. А във видеото, публикувано от майката на 12-годишното момиче, контрольорката обяснява:

„Момичето успя да си свали раницата, успя да си свали якето и също да си играе с телефона. Бях проверила половината автобус, когато отидох при нея, а тя не беше си извадила картата“, заяви категорично служителката от „Бугасбус“.

В крайна сметка не се разбра кой е крив и кой е прав, но картата на ученичката беше отнета. А останалите пътници в тролея защитиха детето. Нейната майка написа в социалните мрежи, че е потресена от отношението на служителката към едно 12-годишно дете, което цял ден е било на училище с раница около 10 кг. 

Управителят на „Бургасбус“ защити кондукторката и обясни, че е имала достатъчно време да се чекира, но не го е направила. Според него напълно нормално е картата да бъде отнета, тъй като детето отказало да заплати глобата или да си купи билет на цената от 1.50 лв.

А според юристи, лица, които не са навършили 18 години не могат да бъдат санкционирани, тъй като според закона, на тях, не може да се налага наказание „глоба”, а само „обществено порицание” и те не подлежат на имуществени санкции, по силата на чл.15 ал.2 от Закона за административните нарушения и наказания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук