ДБГ: Борисов се е вкопчил във властта като за последно

0
2080

Премиерът Бойко Борисов се е вкопчил във властта, защото знае, че това е последният му мандат. В друго време той отдавна щеше да е поискал оставката на Валери Симеонов, но сега ГЕРБ и ОП са се закопчали за министерските си кресла, докато гневът на хората не отмине. Това заяви Димитър Делчев – лидер на Движение „България на гражданите“ (ДБГ) пред БНР.

Според него „лъсна истинското лице на правителството – безчовечно и аморално, с единственото желание да граби за себе си„. Партията му подрекрепя исканията на майките на деца с увреждания. Според Делчев Борисов трябва да вземе ресора социална политика на Валери Симеонов и да забързат промените в законите преди приемането на бюджета, но той и на това вече е неспособен.

По думите на Делчев, ако доскоро десните партии се бяха затворили в собствените си замъци и се занимаваха със себе си, в последно време има раздвижване. Започна дебат за по-качествен живот за хората, като се повишат доходите, подобри се здравеопазването, образование и сигурността.

Председателят на ДБГ смята, че БСП и ДПС не са опозиция, са съучастници на ГЕРБ. Той дава пример с отпуснатите от правителсвото 43 млн. лева за дупката на Гергов от БСП във Варна. Същевременно ГЕРБ се радва на охолната подкрепа на ДПС по ключовите закони в парламента, смята лидерът на ДБГ. Единствената алтернатива, която може да предложи различен от феодалния модел на управление е широко обединение на демократичната общност.

И по времето на 43-то Народно събрание се видя, че докато РБ беше във властта, не допусна увеличаване на данъци и осигуровки, което в момента се правиНеобходимо е всички в дясно да се поучат от грешките в миналото. Ако отново изпъкнат егото на лидерите и личностното противопоставяне, евроизборите ще бъдат изгубени.

Нови флиртове с Борисов и Цветанов ще имат катастрофални последици за десницата. ГЕРБ нямат никакво намерение да се откажат да поддържат този вреден за България феодален модел на управление, а демократичната общност е призвана да направи точно обратното – да се установи нов модел, който да осигури по-добър живот на българите в България, допълни Димитър Делчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук