петък, май 17, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Демократите планират да разследват всеки аспект от живота и работата на Тръмп

Демократите планират да разследват всеки аспект от живота и работата на Тръмп

0
12936
Снимка: ЕПА / Доналд Тръмп

Демократите в Камарата на представители на САЩ планират да разследват всеки аспект от живота и работата на президента Доналд Тръмп, включително бизнес сделките на семейството, данъчната декларация на американския лидер, решението му за създаване на космически сили и евентуална връзка с руснаците, съобщава Axios.

Високопоставен източник от Демократическата партия отбеляза, че новото мнозинство, което ще поеме контрола над камарата през януари, подготвя „оръдие с призовки“.

Медията е подготвила списък с най-малко 85 теми, по които демократите ще започнат разследване срещу Тръмп. Сред тях уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми, решението на Тръмп да уволни прокурори, предложението му за забрана на трансполови в армията, бизнес отношенията на финансовия министър Стивън Мнучин, злоупотреба с държавни средства от представители на кабинета на американския лидер, действията на Джаред Къшнър и много други.

Бъдещият председател на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите Адам Шиф очаква Тръмп да се противопостави на молбите, исканията и призовките на комисията. Сблъсъкът може да достигне дори до Върховния съд на САЩ.

Топ демократите също така проучват почвата за стартиране на евентуална процедура за импийчмънт, която може да бъде поощрена от изготвения от специалния прокурор Робърт Мълър доклад за евентуална руска намеса на президентските избори през 2016 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук