Дончева вижда неграмотност, невежество и агресивност като белег на управлението

0
12809

Когато и да се освободи Дамян Илиев от БАБХ ще бъде късно. Те са невежи и неграмотни, как ще криминализират всичко, ами да направят България ½ затвори, коментира пред БТВ Татяна Дончева.

Не знам от какво ме пази БАБХ, но аз отивам в Сърбия и на моя отговорност си купувам продукция и не искам някакъв си БДС стандарт и да си купувам оводнено мляко дето БАБХ го контролира, обясни тя.

Да казват как ще напишат в невежество някакви нови неща в наказателния кодекс, няма как да го направят. Събрали са се едни любители на домашни животни, но не са влизали да видят кокошки. Не закачайте хората които имат домашни стопанства и не са заглеждайте в 50-те лева на хората, които изкарват с 200 лева пенсия, добави Дончева.

Сегашното управление има като белег неграмотност, невежество и агресивност и който не става за нищо е сложен някъде, държавната администрация е във въпиюща некомпетентност, коментира тя.

Дончева недоумява, как с подобни мерки като съпоставите поведението на агенцията в Странджа, как тези хора ще развият дългосрочна политика, това са дилетанти, правят се на важни, измислят си нещо.

Става въпрос и за всичко, от това как функционира коалицията и какви хора е поставила на ключови места. Тези хора не им се излиза от властта, не толкова на ГЕРБ, но патриотите показват в управлението не просто неумение и незнание, показаха отвратително отношение към хората, допълни тя. Това което направи Валери Симеонов с майките на деца с увреждания, никакъв да не е, а да е просто гражданин, не може, обясни тя.

В крайна сметка ще отидат на предсрочни избори 7-8 месеца преди края, защото ще загубят по-малко от това, което е сега. Това в сегашната ситуация, трябва ли да играем едно и също упражнение, ГЕРБ прави предсрочни избори, прави си ги, организира си ги и постига резултат какъвто им харесва, обясни Дончева.

Според нея, трябва консолидация на гражданското, на българското общество, на политическите сили. В изборната администрация, в секционните комисии има хора на политическите сили, които не могат и да броят, но никой не пише по темата, а трябва да се говори и популяризира темата.

Във връзка с продажба на българско гражданство, Дончева коментира, че е чувала, че от 2005-2006 се чувства, че е по-организиран този процес. За да вземете на човека парите, трябва да има гаранция, което означава, че има контрол от първа до последна точка в целия процес.

ВМРО вярват, че ако може, то на всички македонци да се издаде паспорт, Но да се напише в закона и ще се спазва. Но тези хора нямат българска идентичност, самосъзнание и усещане, нищо не ги свързва с България, освен удобството на българския паспорт.

За Мая Манолова, НСО и охраната, Дончева обясни, че Влади Горанов е отмъстителен и злобен човек. Мисли, че като се подмята 10 години в министерството е станал велик финансист. Ако не можеш да отличиш личната си неприязън от държавните дела, не знам какво правиш там.

Мая Манолова е в политика от 2005 година, за какво ново влизане се говори, работата като омбудсман и приляга. Българите избират себеподобни, не гледат става ли за тази работа или не става, а Мая  Манолова става за омбудсман.

Дали може да стане за други неща, може и да не може да стане, но за омбудсман и е по кройка, коментира Татяна Дончева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук