ЕКСКЛУЗИВНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Трети ден училища в страната отменят занятия заради грипа

0
17984

465 училища са засегнати от грипната епидемия. Това заяви в кулоарите на парламента министърът на образованието Красимир Вълчев в отговор на въпрос на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Най-много училища без часове днес са в Бургаска област – 137.

Там остава грипната епидемия. Ваканцията за учениците във всички 13 общини се удължава до 22 януари включително. Това е решението на Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания /ОРЗ/, който заседава днес в Областна администрация Бургас.

В последните дни броят на заболелите се е увеличил и за първите четири дни на тази седмица е 190,44 % или 386 случая спрямо наблюдаваното население.

Остават в сила всички противоепидемични мерки: детските градини продължават да работят при „засилен филтър“ – ограничава се достъпът на родители, преустановяват се плановите операции, свижданията, консултациите на здрави бременни жени и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

В област Стара Загора неочаквана ваканция има в 120 училища. В област Шумен – 65 училища, уточниха от Министерството на образованието и науката.

В област Ямбол от 18 до 23 януари в 43 училища е обявена грипна ваканция. В 40 училища в област Перник и в 38 училища в област Варна не учат по предписание на Регионалната инспекция за опазване на общественото здраве (РИОКОЗ). В 18 училища в община Силистра също не се провеждат занятия.

В едно училище в област Кърджали – СУ „Н. Й. Вапцаров“ в село Бенковски и в едно в област Пловдив – ОУ „Хр. Ботев“ в село Поповица, също няма занятия.

В детска градина „Детелина“ в село Черно поле, Видинска област, все още няма занимания за децата.

В София-град няма да учат само в 95-от СУ „Проф. Иван Шишманов„. Там причината е авария в отоплителната система.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук