Ексклузивно в ДЕЙЛИ ПРЕС! Новият вицепремиер: Не съм познавала Валери Симеонов преди да работя за него

Тя каза, че от премиера зависи дали ресорът "икономическа и демографска политика" остава

0
4128

Новият вицепремиер Марияна Николова даде първото си изявление пред медиите, веднага след като беше избрана. Тя каза, че ще следва управленската програма на правителството, ще се бори за повишаване на доходите, както и че преди да стане началник на кабинета на Валери Симеонов не го е познавала.

Николова бе предложена за вицепремиер именно от Симеонов.

Ето какво каза тя:

„Бях избрана за заместник – министър председател. Това е отговорен пост, който изисква продължаване на линията на управляващата програма на правителството и повишаване на доходите на населението.

Не знам дали ресорът ми ще бъде потвърден, премиерът ще прецени какъв ще е конкретният ми ресор на отговорност. Ако той бъде запазен, приоритет ще бъде икономиката, демографската политика, здравеопазването, интерес за мен представляват и децата. Ще искам конкретни мерки, които касаят здравето на детето. А за повишаване на доходите ще се срещна с браншовите организации, кметове, синдикати”.

Марияна Николова говори и в личен план:

– Никога не съм членувала в политическа партия.

– Станах началник на кабинета на вицепремиера Валери Симоенов, след като бях поканена. Бях ръководител на „Договорно-правен” отдел в НЕК. Явих се с 10 други кандидати за поста. Имаше изисквания за човек с достатъчен опит в администрацията и който разбира от управление на административен кабинет.

– Когато се явих, с мен имаше около 10 кандидати, след 2 дни ми се обадиха да ми кажат, че съм одобрена, тъй като имам опит в областта на администрацията. Такъв човек беше необходим за кабинета, административна длъжност, като документооборот,  която изисква знания по входирането и изходирането на документацията.

– На въпрос на колегите от сайтът „Флагман“, Николова отговори: Не съм познавала Валери Симеонов, нямали сме близки отношения преди да работя в неговия кабинет.

– Предложена за вицепремиер бях  от Обединени патриоти – от Каракачанов и Валери Симеонов, с мотиви моята експертиза, както и увереността, че ще изпълнявам политиката на Република България и приоритети ще ми бъдат коалиционното споразумение и да спазвам законите.

ИЗТОЧНИК: 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук