Замесените в аферата със златното съкровище остават в ареста

0
2135

Четиримата задържани, които се опитаха да продадат златно съкровище, остават под стража. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група за незаконна търговия с предмети, които са културна ценност.

Припомняме, участниците в групата, сред които е и дългогодишен служител на ДАНС, бяха задържани на 8 октомври 2018 г. в Симеоновград, след като опитаха да продадат на служители под прикритие златен венец за 2 милиона лева, както и автентични гривни, торкви и монети.

При последвалото претърсване на имотите на един от обвинените в Симеоновград и Стара Загора бяха намерени и иззети още 50 предмета от злато и сребро, сред които втори златен венец, както и скулптури. Повечето от тях са били скрити в бидони и заровени в земята. Намерените предмети също са предадени за експертна оценка.

На 18 октомври Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция, с което на обвинените бяха наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“. Мотивът е, че обвиняемите могат да повлияят на разследването и да извършат ново престъпление.

Мерките за неотклонение на обвинените са окончателни и не подлежат на обжалване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук