ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Стоян Темелакиев: Десетки кубици незаконно придобита дървесина бяха открити в хода на разследването срещу престъпната група за незаконна сеч на дървета

0
4244
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли прес" / Тодор СТЕФАНОВ

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – Спецпрокуратурата

В хода на разследването бяха открити десетки кубици незаконно придобита дървесина. Това каза заместник-директорът на ГДБОП старши комисар Стоян Темелакиев по време на брифинг в Спецпрокуратурата по повод неутрализирана престъпна група за незаконна сеч на дървета, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли прес“.

 „В допълнение мога да кажа, че информацията за престъпната дейност постъпи през месец май 2018 година. В хода на оперативните издирвателни мероприятия бяха събрани данни и доказателства, които уличават лицата в свормирането на тази престъпна група. Длъжностните лица, които реално получават заплата от държавата са възприели горския фонд като бащиния, без да се съобразяват с никакви правила“, заяви още той.

„Придобитата незаконна дървесина се е реализирала в складове за продажба на дърва за огрев и фабрика за дървесина, на територията на която бяха открити десетки кубици незаконно придобита дървесина. Паралелно са продавани и дърва за огрев на частни лица“, каза още той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук