ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Убиецът от Каспичан вече осъждан за опит за убийство (ОБНОВЕНА)

0
22099
Снимка: Информационна агенция "Бгнес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / 

Окръжната прокуратура в Шумен повдигна обвинение за четворното убийство в Каспичан, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

По случая е обвинен 63-годишният Петър П. Той е привлечен като обвиняем за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост.

По данни на прокуратурата мъжът вече е бил осъждан в Смолян за опит за убийство.

Присъдата му е от 1989 година, когато е осъден условно. Към момента той вече е реабилитиран за това престъпление.

Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин.

Обвиняемият е син на брата на убития 81-годишен Георги (племенник и братовчед на жертвите). Той е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура за срок до 72 часа. Очаква се скоро прокуратурата в Шумен да поиска постоянен арест за мъжа.

От обвинението обясняват, че убийството е било разкрито за два часа. Сигналът по случая е бил подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, там те намерили две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.

В стая на втория етаж във фамилната къща е открит 63-годишният обвиняем.В задържането му са участвали специализирани полицейски сили, които са разбили вратата на помещението, в което той се е заключил.

Предполага се, че и четирите убийства са извършени с брадва. Брадвата е намерена и иззета от местопроизшествието.

На вчерашния извънреден брифинг на директора на ОДМВР- Шумен ст. комисар Ялчън Расим и административния ръководител на Окръжната прокуратура в града Маргарита Георгиева стана ясно, че задържаният е направил пълни самопризнания по случая.

Причината за четворното убийство е спор за имот.

В хода на разследването полицаите открили и кървави дрехи, с които се предполага, че убиецът е извършил деянието.

Задържаният не е психично болен. Той бил употребил алкохол към момента на престъплението.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук