ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS-bg.com! Влак дерайлира край село Черниче (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Със специална техника се изтегля локомотива и се освобождава железния път

0
6721

Дерайлирал е влак край благоевградското село Черниче. Причината са паднали скали край пътя, съобщи Нова телевизия.

Машинистът е пострадал.

Според информация на БНР локомотивът се е наклонил, но не е дерайлирал. Влакът е пътувал към София.

Локомотив на пътнически влак е дерайлирал в Кресненското дефиле между гарите Пею Яворов и Черниче към 18,55 ч, съобщиха от министерството на транспорта.

Пострадали са четирима пътници – машинистът, помощник-машинистът, началникът на влака и един пътник, но за щастие нараняванията им не са сериозни.

Пътническият влак е пътувал от Петрич за Благоевград. Според първата версия локомотивът се е блъснал в скална маса на релсите. Според все още непотвърдени данни – скалната маса се е свлякла върху локомотива, докато той се е движел и затова машината е излязла от релсите. От НКЖИ също заявиха, че имат информация за свлекли се скали и то немалко, но експерти пътуват към мястото и едва след оглед могат да потвърдят.

Със съдействието на органите пътниците били изведени от влака и откарани до най-близката гара – Пею Яворов.

Малко по-късно БНР информира, че машинистът е намалил рязко скоросттазаради скални отломъци, паднали върху ж.п. линията. На място са пристигнали линейка и пожарна кола. Леко пострадали са и няколко пътници, на които е оказана помощ на място.

Със специална техника се изтегля локомотива и се освобождава железния път. Пътниците се извозват с автобус.

Екипи на пожарната от Благоевград, Симитли и Разлог са достигнали оптимално близо до района, откъдето са продължили пеш до мястото на инцидента.

Това уточниха от пресцентъра на МВР.

Вече е оказана помощ на пострадалите и към 20 часа те са откарани в болница за преглед. Спасителните екипи са изградили механизъм за извеждане на пътниците от труднодостъпната местност към гара Пейо Яворов и те ще бъдат прегледани от медиците от Спешна помощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

Изображение 390378
Снимка: БГНЕС
Изображение 390376
Снимка: БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук