ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS-bg.com TV! Заплашват протестиращите майки на деца с увреждания (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Тази вечер майките организират и авто-мото шествие

0
118282
Снимка/източник: Новините на Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

По темата работи репортерът ни: Георги КРЪСТЕВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София, Министерски съвет

За 24-та поредна вечер майки на деца с увреждания протестират пред сградата на Министерския съвет. Заедно с тях са и граждани, които подкрепят искането им за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи репортерът ни на място Георги Кръстев.

Една от протестиращите майки – Вера Иванова, заяви пред телевизия „Он еър“, че жените са обект на заплахи. „Не може да толерираме насилието. На законен протест да дойдат агитки и да пуснат димки върху деца с увреждания, върху семейства, които са тук да защитят достойнството на цяла България, е недопустимо и саботаж спрямо нас. Сега текат публични и лични заплахи, че ще бъдем пребити. Дори на страницата ни се пишат подобни съобщения. Абсурдно е да посегнеш на деца и хора с увреждания“, заяви Иванова.

Майките са уведомили МВР и очакват органите да си свършат работата. Според протестиращите, възможно е представители на агитката, които правят провокации, да са близки до партия „Атака“, които са в коалицията Обединени патриоти, чийто вицепремиер е Валери Симеонов.

Тази вечер майките организират и авто-мото шествие. 

Успоредно с протеста на майките пред сградата на МС има и протест на привърженици на партия „Възраждане“, които недоволстват от повишения данък за старите коли и очакваното увеличение на застраховката „Гражданска отговорност“.

За няколко минути преди 19 часа протестиращите блокираха кръстовището на булевардите „Тодор Александров“ и „Вардар“. В шествието се включиха автомобили, велосипедисти и мотористи, информира общественото радио.

Протестиращите носят черни знамена и балони, както и плакати с надпис „Системата ни убива“.

Авто-мото шествието преминава спокойно.

Към 19:30 часа репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ видя, че е блокиран и тунела към столичния ж.к. „Люлин“.

Блокирани са и околните улици.

В задръстването са около 50 коли.

На място има и полицаи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ УТРЕ КАКТО И ИНТЕРВЮ С ВЕРА ИВАНОВА:

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук