Извънредно и само в в DAILYPRESS-bg.com TV! Няма напрежение в ромската махала в Русе (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

Задържани след снощното напрежение в „Селеметя“ няма, положението е овладяно

0
109774
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

Репортер на място: Катя АЛЕКСАНДРОВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / РУСЕ

Оператор: Георги КРЪСТЕВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / РУСЕ

Всичко, което е трябвало да бъде извършено, е извършено. Засилено е полицейското присъствие, имаме и помощ на жандармерия. Това каза на извънреден брифинг директорът на областта дирекция на МВР Теодор Атанасов, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Задържани след снощното напрежение в „Селеметя“ няма, положението е овладяно, подчерта той.

Информационна агенция „Дейли Прес“ припомня, че снощи мотористи със скрити номера са нахлули в ромската махала в Русе като са търсили близки и роднини на обвинения за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров.

ИЗВЪНРЕДНО И САМО В DAILYPRESS-bg.com TV! НАПРЕЖЕНИЕТО РАСТЕ: Над 70 мотористи нахлуха в квартала на Северин в Русе – хвърчат линейки и полиция, ромите се евакуират (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА ДО 00:50 Ч.)

От МВР съобщиха за агенция „Дейли Прес“, че не е имало готвено нападение в кв. „Тракцията“. Мотористите, след като не са успели да открият никого, се отправили към другия ромски квартал „Селеметя“, където се знае, че живеят близките и роднините на 21-годишния Красимиров.

ИЗВЪНРЕДНО! МВР ПРЕД DAILYPRESS-bg.com: Няма данни за напрежение в русенския кв. „Тракция“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

Днес е погребението на убитата Виктория Маринова в храма „Св. Троица“ в Русе. Същевременно бурно недоволство предизвикаха в социалните мрежи разпространени в града съобщения по билбордове за опелото на трагично загиналата журналистка. Убийството е извършено от 21-годишния русенец Северин Красимиров.

Той беше задържан от германските власти във вторник вечерта, осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде. Според информации в медиите той е направил пълни самопризнания.

Предстои съдът в Хановер да реши дали Красимиров да бъде екстрадиран.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com)
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com)
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ (dailypress-bg.com)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук