Как да обясним на народа неработния ден на парламента, питат от „Воля“

0
1988
Снимка: Информационна агенция "Бгнес"

След като днешното заседание на парламента бе провалено заради липсата на кворум, депутатите от „Воля“ излязоха с декларация. В нея обясняват, че са в парламента, за да работят.

„Как да обясним на майките на децата с увреждания, които една година стоят пред сградата, че на ДПС и на БСП нещо им е хрумнало и провалят парламентарния ден? А уж декларират, че мислят за проблемите на народа! Как да обясним на лекарите и на пациентите, които искат спешна реформа в здравеопазването“, питат реторично депутатите на Веселин Марешки.

В декларацията се пита как да обяснят (днешния неработен ден на парламента – б.р.) на пенсионерите, които така и не видяха обещаната минимална пенсия от 300 лева.

„Какво да кажем на малкия и средния бизнес, който също се надява на адекватни управленски решения, защото се задъхва от административни пречки“, питат депутатите от „Воля“.

„Грижата за гражданите трябва да я доказваме като работим всеки ден пълноценно в пленарната зала, а не като правим циркове с процедурни хваткии проваляме работата на НС“, гласи декларацията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук