Каракачанов е с интелект на евтино пластмасово копче, захапа Румен Петков

0
2401

АБВ предлага два варианта за вот на недоверие. Единият е за цялостно творчество, а другият е за престъпните действия по модернизация на армията. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков и подкани отново парламентарните партии да атакуват управляващите с вот на недоверие.

Причината са системните провали на кабинета.

„България присъства, но не участва в ЕС и НАТО, не отстояваме и националните си приоритети“, подчерта Петков. У нас имало пълен разпад на държавността и институциите.

Преговори за вота на недоверие АБВ ще води с БСП и ДПС. Румен Петков разказа и за срещата си с военния министър Красимир Каракачанов.

„Той излъчваше интелект на пластмасово копче – голямо и евтино, зашито на балтона на подлога“, заяви лидерът на АБВ. Според него Каракачанов не е чел доклада за самолетите. Той иронизира и абревиатурата на Обединени патриоти. ОП за него означава ограда и паспорти.

По темата за модернизацията на армията АБВ иска мораториум върху сделката. „Кого ще пазим с тези осем изтребители“, недоумява Петков, който е категоричен, че с тази сделка не решаваме проблема със сигурността на ВВС.Според него такъв тип самолет, за какъвто ще преговаряме, не се произвежда. „Ще спасяваме чуждо производство„, наблегна лидерът на АБВ.

В самия доклад на министъра на отбраната и на министъра на икономиката той вижда мотиви за вот на недоверие. Това решение е национално предателство“, отсече Румен Петков.

Според Петков предстоят ни трагедии.

Заради обилните снеговалежи той очаква бедствия и държавата няма да е подготвена. „Ще продължим да даваме жертви“, опасява се лидерът на АБВ.

За енергетиката партията иска нова АЕЦ.

 „Продължаващото забавяне е престъпно“, притеснен е Румен Петков.

Според него сме пропуснали пряка доставка на газ от Русия. По думите му нямаме и гаранция, че втората тръба на Турски поток ще мине през България.

„Проспали сме и защита на въглищните ни централи, при положение, че Полша е спечелила отлагане до 2035 година“, изтъкна Петков. Той разкритикува и че продължава държавната помощ за двете американски централи.

„Обезкостяване българската Марица“, допълни той.

Иначе от АБВ настояха и за стратегия за развитие на отношенията с Македония. От партията не разбират пасивността на българските партии по темата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук