Каракачанов не вижда за какво да се извинява

0
11975

Няма за какво да се извинявам. Така вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов коментира исканията на ромски организации да се извини за думите си във Войводино.

Каракачанов днес бе поздравен за празника „Василица“ от ученици от Златарица. Те дойдоха в Министерство на отбраната.

Единственият начин за пълноценна интеграция на ромите е през образование и труд, посочи министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му тази инициатива е добра, защото дава пример на останалите в общността как могат да се интегрират – през образованието и труда и „те много добре знаят“.

Крайно време е всички ромски организации да дадат отчет за това какво са свършили пред годините с милионите, „да не казвам милиардите“, които са усвоили за интеграция, но без никакъв резултат. И случаят от вчера, който Каракачанов също коментира, показва преди всичко, че има проблем в обществото, категоричен бе министърът и допълни: „Тези проблеми не се решават с протести.“ Според Каракачанов обаче те не се решават и със силови методи. Полицията си е свършила работата и във Войводино, и вчера – но какво от това?“

Затова е важно след събарянето на незаконните къщи да е ясно какво се прави.

Вицепремиерът отбеляза, че вече е изготвил Стратегия за интеграция, която трябва само да се внесе в МС. Той обясни, че интеграцията става през събаряне на гетата, защото хората в тях трябва да живеят заедно с останалите граждани по останалите квартали.

Разрушаването на гетата, както и образованието е в ръцете на общините, обаче обясни Каракачанов.

Те трябва да се трудят и да изкарват пари, за да си осигурят място за живеене. По думите му местната власт контролира незаконното строителство и изникването на подобни гета, както и образователната система в съответната община. Че интеграция може да се случи се потвърждава и от тези деца, които днес поздравиха с празника, обясни Красимир Каракачанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук