Кошмар с автобуса за Бургас. Зарязаха човека, той догони автобуса и след миг той беше

0
4248

Автобус на „Етап Груп“ забрави пътник на бензиностанция по магистралата и потеглил към Бургас без него. След като шофьорът и стюардът разбрали за това, обещали на потърпевшия да го почакат на следващата бензиностанция. Макар и придвижването по аутобана без осигурен транспорт да е мисия невъзможна, пътникът успял да намери превоз дотам, където обаче отново го чакала неприятна изненада – автобусът отново духнал.

Това сигнализира Флагман.бг сестрата на потърпевшия – Елена Тодорова, която дистанционно координирала нещастното прибиране на брат си. Тя все пак успяла да накара.

Младата жена е възмутена не само от неприятната случка, но и от отношението на служителите на фирмата, които, по нейни думи, се държали грубо с нея, дори й затваряли телефона.

Ето и целия разказ на Елена. Вижте как прибиране от София до Бургас коства цял ден ходене по мъките:

Днес брат ми пътува с автобус на въпросната фирма от София за Бургас. Правят почивка на бензиностанция на магистралата, при което след като излиза от тоалетната, установява, че автобусът е тръгнал и го е оставил там.

Обаждам се в София, за да съобщя за станалото. Връщат ми обаждане, че автобусът ще спре на следващата бензиностанция „да го изчака“. На въпроса ми как се очаква да стигне до там, отговорът е: „Не знам, друго не можем да направим“. Фирмата, на която си се доверил и платил за превоз, ти предлагат да пътуваш на стоп.

След няколко отказа, брат ми е намерил човек, който все пак го откарва до следващата бензиностанция. Оказва се, че автобусът вече не е там и спокойно е продължил пътя си към Бургас. Без брат ми.

Отново потърсих контакт с тях и смущаваща в ситуацията бе реакцията от тяхна страна, а именно жената, с която разговарях по телефона неколкократно ми затвори телефона под предтекста, че съм груба.

Е, определено бях афектирана от случващото се, но груба не съм била, не съм и обиждала никого. Упълномощената от фирмата започна да ми крещи, че тя вина няма и нищо не може да направи.
Ясно е чия е вината и такава не съм търсила, търсих решение. Въпросната  не можа да намери адекватно такова или пък  да ме свърже с човека, който би могъл. Почти отказа и да се,  а смотолеви някаква фамилия, така че да не мога да я разбера. В последствие изцяло спря да спря да отговаря на позвъняванията ми.

От ситуацията направих следните изводи:

Изключително обезкуражаващо е, че те оставят абсолютно безпомощен в такава ситуация. Държат се грубо и безкрайно нагло.

Възможно е брат ми наистина да се е забавил, което е неприятно за останалите пътници, но е разбираемо за ситуацията, в която се е оказал.

Шофьорът твърди, че е преброил пътниците. Как тогава моят брат се оказа в тази ситуация? Как не е забелязал оставената шапка на празната седалка?

Твърдят, че списъкът бил объркан, но след като са допуснали грешка, да поемат отговорност за нея и да реагират адекватно.

Доверяваш се на тяхната фирма, заплащаш билет, оставят те сам на магистрала да се чудиш как да се прибереш.
В края на сагата, брат ми и добрият човек, който го е качил успяват да догонят автобуса беглец.
Сигурна съм, че подобна ситуация не се случва за първи път и е безумно, че фирмата не е  изградила система за реакция в подобни ситуации.

Погледнах и ФБ страницата им. Изпълнена е с множеството негативни отзиви. Фактът говори сам за себе си, безхаберие и непрофесионализъм.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук