Къде е сега бомбаджията, наранил полицайката Гергана Зашева?

Към момента обвиняемият Йордан Исаев е в ареста

0
9126
Снимка: Fenixnews.eu

Една ужасна снимка надигна вълна на негодувание е възмущение в обществото. Един безпардонен футболен хулиган със саморъчно направена бомба почти не ослепи полицай и рани още един.

Случаят откъм разследване още не е приключил. Наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура е назначинл допълнително съдебно-медицинска експертиза, пише Fenixnews.eu като се ползва от СГП.

Делото е сложно от техническа и правна гледна точка, по тази причина още не е приключило и не е написан обвинителният акт, уточниха още от Софийска градска прокуратура.

Към момента обвиняемият Йордан Исаев е в ареста.

Сайта Fenixnews.eu се ползва на свои източници, че полицайката още е в болнични.

Припомняме, че на 18 април тази година, по време на вечното дерби на стадион „Васил Левски“ 25-годишният Исаев е хвърлил взривно устройство, до момента е известно, че е самоделка, от сектор „Б“. Бомбата е летяла около 50 метра.

Пострадалата полицайка Гергана Зашева е била в буферната зона в сектор „А“. Тя е била в тунел, когато взривното устройство чупи стъклото на вратата и парче от него с дебелина 4 мм се забива в окото й. Заедно с нея пострада и колегата й Петър Иванов, който е с по-леки травми.

Жената бе оперирана в ИСУЛ и зрението й бе спасено.

След инцидента Исаев сам се предаде на полицията. На 23 април т.г. СГП му повдигна обвинение за  причиняване на тежка телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице. Младежът е фен на „Левски“.

Въпреки че, той се извини на полицайката и каза че съжалява, това не му донесе свободата.

На първа и втора съдебна инстанция магистратите го оставиха зад решетките.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук