Мобилна приемна организира Манолова във влака София-Варна

0
5142
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Националният омбудсман Мая Манолова организира мобилна приемна във влака София-Варна. Железницата потегли в 6:55 часа от Централна гара София и по план се очаква да пристигне в морската столица на България след 8 часа. Докато пътува, Манолова се зае да изслуша проблемите на гражданите, информира БНР.

Стандартни са жалбите, които стигнаха до националния защитник на правата на гражданите и във влака. Проблемите, по думите на Манолова са: „банки, поръчителства, плащане на кредити, като поръчител, след това колекторски фирми, продажба на дългове, частни съдебни изпълнителни. Нещата, с които работим от години“.

Мобилната приемна бе отворена като отговор на отнемането на служебната кола и шофьор от Националната служба за охрана, които придвижваха омбудсмана към местата на срещите й с хората.

Припомняме, че ден по-рано общественият защитник потегли с автобус и много медийно внимание към Стара Загора за представянето на местния омбудсман и млади защитници на гражданските права.

С чувство за хумор преди да потегли с влака омбудсманът обяви, че това е подходящият транспорт до Варна.

„Осемте часа пътуване могат да бъдат уплътнени в разговор с хората в мобилна приемна. Тук са първите граждани, които излагат своите проблеми“.

Тя почти се оплака от вниманието на медиите към нея, защото хиляди хора пътуват с обществения транспорт и това не се превръща в събитие.

„Политици и представители могат да правят същото“, каза Манолова.

Последният път, когато Манолова се е возила на влак, е било преди три години до Мездра, за да подкрепи протестиращи срещу закриването на влакове и линии.

„Непрекъснато сме на терен и няма как наличните автомобили, с които разполага институцията, да ги взема от колегите, за да ги ползвам аз. Но ние така или иначе ще се организираме, общественият транспорт дава огромни възможности“, допълни Мая Манолова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук