неделя, април 28, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Нинова не иска да се търгува със здравето

Нинова не иска да се търгува със здравето

0
6175

Сегашното състояние на здравеопазване е катастрофално и не може да продължава така. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след разговорите с пациентски организации, лекари, общински болници за Визия за България в сектор Здравеопазване.

Със здравето не трябва да се прави търговия, категорична е Нинова.

Припомняме, че от БСП внасят трети вот на недоверие към кабинета „Борисов-3“. Темата е здравеопазване.

Предлаганият от ГЕРБ модел не е реформа, а промяна на финансирането, който ще затрудни най-беднитеЛекарите са поставили въпроса за кадрите в медицината.

Левицата предлага държавна стипендия, след което завършилите медици да са длъжни пет години да работят у нас. Медиците подкрепят столетницата за намаляване на ДДС за лекарствата, както и окрупняване на поръчката за доставка на медикаменти, стана ясно от думите на соцлидера.

Здравеопазването не може да продължава в този вид, отсече Нинова. Предложенията на ГЕРБ не решавали проблемите в сектора. Лекарите са категорични, че с палеативни мерки няма да решат проблемите в здравеопазването.

Те искат здравеопазването да се обърне към пациентите. Иначе червените внасят вота на недоверие за здравеопазването в понеделник следобед.

Търсим подкрепата на гилдиите, на обществото, изтъкна Корнелия Нинова.

След като внесат вота червените ще коментират мотивите и вътре в парламента. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук