Нинова от Подуяне: Борисов си отива, но оставя разрушена държава

0
2050

„Борисов си отива, но оставя разрушена държава. Години и много силна подкрепа от хората ще трябват, за да я възстановим“, обяснява пред жители на столичния район Подуяне председателя на НС на БСП Корнелия Нинова.

Тя коментира, че в последните месеци той действа на принципа- „след мен и потоп и колкото по – бързо свърши тази агония, толкова по- добре за България“

„Всеки, който милее за здрава и образована нация, за българска икономика и добри доходи, е добре дошъл“, допълва Нинова.

По повод вота на недоверие, внесен от БСП, соцлидерът коментира, че здравеопазването се нуждае от коренно различен модел от досегашния, а не да се кърпят дупки.

„Ние предлагаме кардинално различен подход – болниците да не са търговски дружества“, обясни тя.

Нинова счита, че държавата може да поеме издръжката на студентите по медицина, но след това те да остават 5 години да работят в България.

„Другият огромен проблем е цената на лекарствата, затова предлагаме намаляване на ДДС на лекарствата“, добавя тя.

„Преди да го внесем, се срещнахме с пациентски организации, националното сдружение на общинските болници, общопрактикуващи лекари, Български лекарски съюз, застрахователи“, обясни Нинова и допълни, че тяхното мнение е изключително ценно и е отчетено в позициите на БСП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук