Няма удобно време, епоха, век, за да си будител

0
6108

Депутатите почетоха Деня на народните будителите.

Първият поздрав дойде от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Нека си спомним делото на нашите просветители, книжовници, революционери и будители, стремили се към възраждане на националния дух, образование и книжовност, призова тя в началото на днешното пленарно заседание.

След нея Милена Дамянова захапа левите за образователните приоритети във „Визия за България“. 

За да не записвате остарели изречения в програми, които имат претенция да бъдат визионерски, посъветва депутатката от ГЕРБ и призова: „Като ходите при народа, чуйте какво ви казва.“

Предлагате раздаване на обувки, храна и вещи на учениците, за да ходят на училище, каза Дамянова.

И днес знаем, че Господ е добър към нас, защото имената на будителите са много и се множат всеки ден, каза тя.

Днешните будители са учителите, които с отдаденост работят за образованието на децата, родителите, които събуждат интереса към книгата в ранните детски години. Днес почитаме незабравените духовници, просветените книжовници и непокорните бунтовници, които ни държат будни във времето, отчетоха и от ДПС.

Не всички сме чели, мнозина са недочели и накрая пак не сме разчели истинските послания на достойните синове на България, каза Ерол Мехмед.

Празник е, светъл празник, в тежко, трудно, нездраво време, празник – спасение, какъвто са го мислили радетелите на неговото честване, заявиха и от БСП.

Нека оставим дребните противопоставяния, да съблечем от празничните си мисли и действия ненужната патетика, пресиления възторг, формалното преклонение, настоя Чавдар Велинов.

От „Воля“ пък се похвалиха, че ще раздават „История Славянобългарская“. Историята дава разум, не само на всеки човек, за да управлява себе си и дома си, но и на големите владетели, за добро властване, тълкува Боряна Георгиева.
Няма удобно време, епоха, век, за да си будител, по мнението на депутатката.

Всички, които обичат Отечеството си и работят за него са будители, заяви Станислав Станилов. Трябва да изучаваме делото на будителите, да го показваме пред нацията, да даваме пример кой какво е направил, подчерта той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук