Обвиниха 35-годишната, нападнала фелдшерка в Горна Оряховица

0
5900
Прокуратура / снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com

Горнооряховската районна прокуратура обвини 35-годишната З.И., причинила телесна повреда на фелдшерка от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Горна Оряховица, съобщиха от прокуратурата.

По закон нападателката може да получи до 3 години затвор. Предвид чистото съдебно минало на обвиняемата майка наказанието се заменя с глоба от 1000 до 5000 лева.

Припомняме, 35-годишната майка отишла в спешното отделение заради болното си дете. То било с висока температура и се налагало да бъде откарано в болницата във Велико Търново. Докато лекарите го преглеждали, жената се развикала и ударила с телефона си фелдшерката през лицето.

По-късно медици от Горна Оряховица заплашиха с колективна оставка и поискаха да са защитени по време на работа.

Бързото производство е образувано на 21 януари 2019 г. То засяга побоя над медицинско лице, станал в началото на същия ден – 21 януари около 01.00 часа. Нападението е направено в Горна Оряховица, в сградата на Центъра за спешна медицинска помощ. Причинена е лека телесна повреда на Н. А. – медицински специалист при Центъра, която изпълнявала служебните си задължения.

След изготвяне на незабавно назначената съдебно-медицинска експертиза, която да изясни характера и механизма на телесното увреждане на пострадалия медицински специалист от Районната прокуратура повдигна обвинение срещу З.И. Обвинението е за причиняване на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на службата му.

След предявяване на обвинението и разпит по него, бързото производство незабавно ще бъде внесено в районния съд на Горна Оряховица.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук