Откриха ски сезона в зимните ни курорти Банско и Боровец

И на двете места тази година картите за лифтовете поскъпват

0
1628
Снимка: Булфото

Софициална церемония бе открит ски сезон 2018/2019 в Банско.

На събитието присъстваха председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, народните представители Даниела Савеклиева, Десислава Атанасова и Александър Мацурев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, заместник-министърът на туризма Любен Кънчев, областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов, кметът на Банско Георги Икономов, петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели и много други официални лица и гости на града.

„Банско е №1 и ще остане №1, защото предлага прекрасни туристически услуги на българските и чуждестранните гости през цялата година. Не е случаен фактът, че Марк Жирардели избра за поредна година Банско и отново е с нас на откриването на ски сезона“, заяви Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“.

Той благодари на кмета на Банско Георги Икономов и екипа му, на концесионера и на всички работещи в туристическия бранш за усилията, които полагат, за да превърнат Банско в зимен курорт от световна величина.

„Отличията, които получава нашият град през годините, са доказателство, че работим в правилната посока. С гостоприемството си, старанието и нашата упоритост караме българските и чуждестранните туристи да се чувстват добре и да се връщат отново в Банско“, каза кметът Георги Икономов.

На централния площад в зимния курорт се събраха стотици почитатели на зимните спортове, за да се насладят на богатата програма с участието на фолклорни състави и кукерски групи.

Днес бе открит и ски сезонът в Боровец.

Този сезон цените на дневните карти за лифтовете и в двата курорта са поскъпнали. Най-голямо е увеличението при дневните карти в Банско – от 58 на 65 лева, а цената в Боровец и Пампорово се вдига от 55 на 58 лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук