неделя, април 28, 2024
Google search engine
дом Власт и държава ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Корнелия Нинова: Борисов лъже пред всички български граждани

ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Корнелия Нинова: Борисов лъже пред всички български граждани

0
28136

„Смятате ли, че е нормално един министър-председател да лъже пред всички български граждани?“. Това попита председателят на БСП Корнелия Нинова в социалната мрежа Фейсбук, видя репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Нинова припомни, че Борисов е единственият премиер, осъден от депутата Елена Йончева за лъжа. „Борисов излъга, че евродепутатите ни са гласували за санкциите срещу Унгария. Гласували са двама депутати от БСП. Сергей Станишев – за“ и Момчил Неков – „против“.

Те двамата нямат право да участват в Съвета, където единствено министър-председателят може да изразява позицията на България. „А нея вече я чухме – у нас подкрепя г-н Орбан, в Европа подкрепя каквото кажат началниците“, пише Нинова.

Смятате ли, че е нормално един министър-председател да лъже пред всички български граждани? (само да припомня, че е…

Публикувахте от Корнелия Нинова в Четвъртък, 20 септември 2018 г.

Припомняме, че след заседанието на кабинета на 19 септември двама вицепремиери и един министър поискаха Министерския съвет да започне процедура по изготвяне на позиция на Република България. Позицията на страната ни да се представи пред съответните формати на Съвета на Европейския съюз, в които да се отрази, че България не подкрепя предложението на Европейския парламент за започване на процедура срещу Унгария по чл. 7 от Договора за Европейския съюз.

Вицепремиерите са Красимир Каракачанов, Валери Симеонов. Те заедно с министър Нено Димов настояват за официална позиция на България срещу санкциите към Унгария.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук