Пиратки пратиха в болница още двама души от Северозапада

0
1967

Гърмежи и заря, подобни на ожесточена артилерийска битка, огласиха Лом и околните села в навечерието и през нощта на новата 2019 г. В канонадата са ранени жена и мъж, които палели гърмящи устройства, съобщиха от крайдунавската болница пред Информационна агенция „Дейли Прес“.

56-годишният Андриян Йосифов от село Пишурка пострадал още през деня на 31 декември. Запалената от него бомбичка избухнала преди да я хвърли и разкъсала първия и втория пръст на лявата му ръка. 

В новогодишната пукотевица на 1 януари са включила и 54-годишната Емилия Цветанова от Лом, но и тя не успяла да метне мощната пиратка.

Устройството гръмнало в лявата й ръка и разкъсало три пръста. 

И двамата ранени са били обслужени от „Спешна помощ“ и настанени в хирургичното отделение на общинската болница.

„Последните няколко години нямахме тежки наранявания от новогодишната заря, но изглежда, че масовото запасяване с пиротехника, както вероятно и подсилената с алкохол празнична еуфория, отнемат елементарната предпазливост дори на възрастни хора“, коментираха лекари.

Припомняме, че това не са единствените инциденти с пиратки в Северозапада. Мъж от Мездра бе транспортиран към столична клиника, след като бомбичка гръмнала в лицето му.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук