Пияни мъже са ранили трима полицаи в сливенския квартал „Надежда“

0
22398

Трима полицаи са пострадали от разбунтували се пияни мъже в кв. „Надежда“ в Сливен. Полицаите се отзовали на сигнал за силна музика 22.15 часа, съобщиха от МВР.

Към адреса са насочени няколко автопатрули. При пристигането си униформените заварили хора, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да си покажат документите за самоличност.

При опит да бъдат арестувани двама мъже, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаитеСлужителите на реда били обиждани. Мъжете, които нарушавали обществения ред се заканвали срещу представителите на държавата. Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива на полицейските разпореждания.

Леко пострадали са трима от полицаите, отзовали се на сигнала. Двама от тях са прегледани в болница и са освободени. Третият е оставен под лекарско наблюдение.

При размириците е арестуван 46-годишен мъж. При проведената тази сутрин специализирана полицейска операция, в сливенската полиция са отведени още деветима от групата. Към момента се установява дали са участвали в инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.

Припомняме, че още през август 2017 г. тогавашният главен секретар на МВР Младен Маринов и настоящ вътрешен министър алармира, че зачестяват нападенията над полицаи.

На 1 август в МВР получават сигнал за кражба на кабели и метални части от хале в квартал „Подуяне„. Тогава циганите нападат полицаите с брадви.

Когато отиват на мястото извършат оглед и отцепват района. При обиколка на квартала забелязват две каруци, които са били натоварени с метални отпадъци и кабели.

Още при доближаване към каруците полицаите са нападнати от циганите, които хвърлят предмети по тях. Единият от служителите на реда е ранен. Полицаите възпроизвеждат 2 предупредителни изстрела във въздуха със стоп патрони. Част от пътуващите в каруцата са успели да избягат, но полицаите задържат шестима души – всичките криминално проявени.

От началото на 2018 година продължават случаите на цигани, които нападат полицаи.

На 8 февруари 2018 г. 60 цигани нападнали полицаите в Ихтиманския квартал „Изток“. Двама полицаи са ранени.

На 23 юни роми от ботевградския квартал „Саранск“ хвърлят бутилки, предмети и пейка по полицаи. На следващия ден циганите обясняват, че били нападнати от полицаите.

На 2 август полицай бе пребит в Хасково. Петима бяха арестувани. Тогава униформени се отзовават на сигнал на жена, прогонена от мъжа и свекър си, със заплаха, че ще вземат 2-годишното й дете, а тя ще стане обект на развратни действия. Пред очите на полицаите двамата мъже започнали да заплашват жената с убийство и категорично отказали да върнат детето на майката.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук