Плевнелиев: Радев руши устоите на българската демокрация. Стратегията му е вредна за страната. Зависим е от Москва

0
1424

Искам да има конкретни резултати, а не само пушилка. Българската държава трябваше да направи повече.

Искам осъдени. Не искам само показни акции. Дай Боже резултати.

Така президентът Росен Плевнелиев разкритикува по НТВ показните акции срещу бизнесмени.

Всеки министър трябва да носи в джоба си оставката. Какво се промени след трагедиите на пътя? Трябва най-после пътната безопасност да се превърне в реалност. Трябва да се санкционират всички по веригата за трагедията край Своге. Когато се управлява народната пара няма какво да се крие. Ако е бил технически проблема, трябва драстично да промени договора за поддръжка.

Санкциите работят. В ЕС санкциите са толкова големи, че са накарали хората и фирмите да преосмислят постъпките си. Трябва много да боли. Подкрепям идеята за пълна ревизия на пътищата. Държавата има процедури, за да си свърши работата. Бизнесът не може да проверява сам себе си. Не може проверяващият качеството да е зависим от строителната фирма.

Плевнелиев не пропусна да захапе Румен Радев: Той е лидер на опозицията, бори се за народната любов на всяка цена. Стратегията му е вредна за страната. Руши устоите на българската демокрация. Не е добре да се води битка между два силни генерали. За мен не са тайна зависимостите на държавния глава от Москва. Ще има много сериозен сблъсък. Орбан не е наш партньор и кумир. Унгария върви по пътя на Ердоган. Там има авторитарна квазидемокрация. Орбан не е наш съюзник, освен по темата миграция.

Източник: Фрог нюз

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук