Политическите партии трябва да изчезнат, нужна е ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА с Румен Радев

0
10445
снимка:бгнес

Алберт Айнщайн е казал следното: „Грешка е да се вярва, че тези, които създават проблемите, могат да ги решат“

За мен партиите са отживелица. Те принадлежат на една стара форма на организиране на обществото, която трябва да отпадне от програмата на всички уважаващи себе си университети, които имат претенции да преподават политически науки.

Основният ми аргумент в това, което ще напиша е, че за мен партиите не обединяват обществото, а постигат точно обратния ефект — те го разделят и създават омраза.

Навсякъде по света наблюдаваме разрухата и падението на нашата цивилизация. Все повече граждани обръщат гръб на системата и показват ясно, че те повече нямат доверие на политиката и са загубили всякакъв интерес да следят или участват в политическия дебат. България не остава по-назад в тази тенденция, но аз съм твърдо убеден, че нашата държава ще намери нов модел на организиране на обществото, който ще бъде копиран и приложен в много други места по света.

Целта на всяка една партия е да се разраства и да намира симпатизанти за своите идеи. Този порив я превръща в машина, продаваща колективна страст, базирайки се на базовия принцип, че тя държи ключа към Истината и ще даде готово решение на всички проблеми, които вълнуват обществото.

Този тип организации по дефиниция са херметично затворени структури, до които обществото няма достъп, нито информация какво се случва там.

Политически дебати вътре в самите партии няма. Там най-често се обсъждат въпроси от организационен характер, касаещи структурата, финансирането и други маловажни теми за обществото. Те са преди всичко арена на вътрешни борби за надмощие и лидершип.

Партиите разделят обществото. Те се формират и се базират на идеологии, които сами по себе си се самоотричат. Днес българското общество има нужда от обединение и поради тази причина премахването на партиите от политическата сцена е повече от наложително.

Ако успеем да стигнем до този резултат, трябва да се знае, че Венецианската комисия, ще бъде сезирана от тях, Европейската комисия и Европейският парламент ще се намесят за погазване на Конституционното право на Република България, но ние трябва да устояваме нашата позиция.

Защо се дава субсидия на партиите ?

По дефиниция, за да се спре корупцията и тъмното финансиране на партиите от задкулисието, държавата им дава субсидии, за да могат те да съществуват. С две думи, субсидията трябва да се бори срещу корупцията. С много ирония ще кажа, че резултатите са „видими“.

Всеки трезво мислещ човек днес, който поне малко се интересува от политика, вижда, че финансирането на партиите от данъците на гражданите на едно общество, са пари хвърлени на вятъра.

Да, България е парламентарна република и Парламентът е този, който контролира изпълнителната власт и създава законите. Но България няма нужда от партии.

Народните представители трябва да бъдат личности избрани между гражданите , работейки за единението на нацията, а не хора разделени от междупартийна омраза.

Истинската опозиция на Парламента трябва да бъдат гражданите. Те трябва активно да участват в политическия дебат и да регулират процесите, засягащи общия интерес на цялото.

Георги Тутанов, Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук