Проф.Иво Петров: Пикът премина, започваме да овладяваме пандемията

0
81

Не бива да отлагаме изборите заради епидемията, тъй като пикът е зад гърба ни и епидемията започваме да я овладяваме.

“В болниците трябва да се гласува, а ваксинираните да се увеличат. Не бива да се ограничават правата на никой”. Това каза кардиологът проф. Иво Петров в ефира на нова тв.

“Могат да се организират безопасно избори и за 28 март, какво ще се промени до 18 април? Не трябва да се мисли за драстично отлагане на изборите. Струва ми се, че сме преминали пика и започваме да овладяваме пандемията, защото знаем много повече”, смята специалистът.

По думите му през вчерашния ден се е ваксинирал, но няма оплаквания, а когато има масиран достъп до ваксиниране, то ще става и по-бързо. Той призна, че е имал колебания дали да се ваксинира, но фактът, че ваксините са спасили милиарди човешки животи, го е убедил.

Според него повече от половината от хората ще се ваксинират, другите ще са го прекарали и ще имат антитела.

“Ваксината не пречи за търсенето на други методи на лечение. Няма да има 1 метод и 1 лекарство, ще има различни медикаменти в различните фази. Най-вероятно ще има 6-7 ваксини. Няма да се позволи да се произведе толкова опасна ваксина, че да крие рискове за здравето на хората“, каза проф. Петров.

Той сподели добрия си опит след прилагането на йонизатори на въздуха върху пациенти с COVID-19. „Това не е нов метод на лечение. Както с препарата Ивермектин, който стана отново популярен. Явно се връщаме към добре познати от практиката методи на лечение“, обясни кардиологът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук