Първо в DAILYPRESS-bg.com! България се надига срещу правителството (ОБЗОР)

Протестите продължават и утре в цяла България

0
193469
Снимка: Радо Стойков

Протести с искания за оставка на правителството, озвучиха различни краища на страната, видя Информационна агенция „Дейли Прес“.

Един от най-големите протести може би бе в Перник, където няколко хиляди автомобила направиха почти 10 километрова опашка от протестиращи.

Протестното шествие тръгна малко след 18 часа от зала „Борис Гюдеров“. Автомобилите с натиснат класкон озвучиха цял град, преминавайки през кръговото на магазин Билла, от там около площад „Кракра“, улица „Струма“, Софийско шосе“, от там насочвайки се посока кв. Изток. Докато шествието преминаваше през центъра на Перник и улица „Струма“, хората от автомобилите крещяха: „Оставка“. От заведенията за бързо хранене и кафенета, клиенти и персонал също крещят „Оставка“.

Снимка от Перник:

Клаксони, мощни ревове на мотори, тромбони, гайди и тъпани, огласяха Варна в продължение на няколко часа днес следобед. Варненци блокираха булеварда пред местния парламент и движението беше спряно. Часове наред около 800 души скандираха под прозорците на кмета „Оставка“ и „Мафията вън„, освиркваха, размахваха българския флаг и гордо викаха „Българи, юнаци„. Голямо българско хоро се изви на булевард „Осми Приморски полк“ под звуците на гайда и тъпан. То завърши с бурни аплодисменти и български песни за родолюбието.

Протестът продължава и утре.

Снимка от Варна:

Десетки автомобили се включиха в протестно автошествие, организирано от граждани на Казанлък днес.

Протестиращите се събраха в 14.00 часа в източната част на града, където залепиха надписи „Протест срещу високите цени на горивата“ върху колите си.

Протест се организира пред Министерски съвет в София. Протестиращите блокираха движението по булевард „Дондуков”. Недоволството е срещу най-ниските доходи в Европа. Протестът е и срещу ниските пенсии, корупцията, за премахване на партийните субсидии, за пряка демокрация и защита на правата на всеки българин.

Снимки от София:

В Русе протестен автопоход с искане за чист въздух блокира движението на кръговото кръстовище в района на ГКПП Дунав мост. Преди това участниците се събраха в централната част на Русе, откъдето шествието премина по улици в града.

Протестиращите шофираха бавно, с което затрудниха движението. Част от тях бяха с маски на лицата, носеха транспаранти с надписи „Помощ, тровят ни!“ и „Мръсният въздух ни убива“.Подигравка и липса на политическа воля е да не се реши проблемът с мръсния въздух в Русе, проблемът идва от всички посоки – предприятия, неизмити улици, замърсени от строителни ремонти в града, каза Галичка Николова, един от организаторите на протеста.

Снимка от Русе:

Протест срещу разликата в цените на горивата се проведе във Видин. Автошествието потегли на метри от Дунав мост 2 и премина през целия град, за да стигне до крепостта Баба Вида.

Освен от разликата в цените на горивата хората са недоволни и от работата на общината, която според тях бави строителството на магистрала от Видин до София.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук