РАЗСЛЕДВАНЕ НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Три версии за зверското убийство на журналистката Виктория от Русе (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)

Ще се нищи и версията, че тя е била нападната от човек, засегнат от работата й като журналист, научи още агенция "Дейли Прес"от свои източници

0
114385
Снимки/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / 30-годишната Виктория Маринова

Разследване на: Тодор СТЕФАНОВ, Катя ДИМИТРОВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ, РУСЕ


Три са основните версии, по които прокуратурата и полицията в Русе работят по убийството на 30-годишната журналистка и административна директорка на местната телевизия ТВН Виктория Маринова, научи сензационно Информационна агенция „Дейли Прес“. Криминалисти проверяват дали бившата моделка е станала жертва на изнасилвач, който освен, че се гаврил с нея и я ограбил.

Ще се нищи и версията, че тя е била нападната от човек, засегнат от работата й като журналист, научи още агенция „Дейли Прес“от свои източници.

Не е изключено и убийството да е извършено по мотиви, свързани с личния й живот – за което агенция „Дейли Прес“ съобщи по-рано вчера.

„Работи се по всички версии“, заяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев вчера пред Информационна агенция „Дейли Прес“.

Началникът на отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ в Русе главен инспектор Николай Кожухаров поясни, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на жената, да отпадне на по-късен етап от разследването.

Трупът на бившата моделка бил открит в събота малко след 14,15 ч. Сигналът за зловещата находка подал гражданин, който се разхождал по крайбрежната алея на река Дунав.

„Извършен е оглед, на който са установени петна от кръв, безжични слушалки и черен ластик за коса. В близост до тях се намери спортна розова обувка „Пума“ и на около 5-6 метра от обувката, в обрасла от растителност зона, бе открит трупът“, каза зам.- директорът на ОД на МВР-Русе комисар Илиян Енчев.

От жертвата липсвали мобилният й телефон, ключовете за автомобила й, очилата й и документите й за самоличност. Дрехите на Виктория пък били разсъблечени. Малко по-късно била открита колата на жената, която тя оставила, за да направи редовния си джогинг на алеята. Полицаите установили маршрута на журналистката от сутринта до часа, в който е получен сигнала за смъртта й. Назначена е експертиза, която да установи последните контакти на Виктория по телефона и чрез компютъра й.

По първоначални данни смъртта на тв водещата е настъпила от удари по главата и удушаване. 

Семейството на Виктория и от телевизията отказаха коментар пред екип на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Днес стана ясно, че е открита ДНК от извършителя.

“Проверяваме криминално проявени с подобни предишни прояви. Гледаме записи от камери, търсим свидетели и сме назначили проверка в близкото заведение за психично болни”, каза вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти вчера.

Младен Маринов, Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов: Въпрос на време е престъплението да се разкрие „Убеден съм, че колегите от Криминална полиция ще разкрият убийството в Русе. Въпрос на време е убийството да бъде разрешено. Най-добрите криминалисти са изпратени в Русе, нека да не ги притискаме. Получено е голямо количество ДНК от извършителя.” Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Снимки/източник: Информационна агенция „Дейли прес“

Той добави, че иска института по криминалистика да бъде модернизиран и да бъде такъв, „какъвто го гледате по филмите”. В разплитането на случая са се включили и служители на криминалния отдел на националната полиция. Националният институт по криминалистика и криминология вече изследва веществените доказателства, намерени на място. Очакват се заключения да бъдат готови в кратки срокове от тях.

Виктория започва кариерата си, като участничка в конкурси за красота. Заради перфектната си фигура е канена да представя дрехи на фирми за модни облекла. Автор и водещ е на предаването “Подиум” по телевизия TVN. От чисто модно, то постепенно разширява диапазона на дискутираните теми и сфери на обществения живот. По инициатива на Виктория са провеждани множество благотворителни акции в помощна деца или за други каузи. Предаването дори сменя своето име, нарича си “Детектор”. Първото и последното му издание е от 30 септември т. г. , когато гости в Детектор са журналистите от „Биволъ“ Димитър Стоянов и румънецът Атила Биро, които бяха задържани в средата на септември в полето край Радомир. 

Виктория Маринова е в съвета на директорите на фимата “Май Фай”, която е собственик на телевизията ТВН, показва справка на Информационна агенция „Дейли Прес“. В него влизат още Анна Колева и Свилен Максимов. Максимов е посочен и като управител на “Май Фай”. Според регистъра на СЕМ собственици на “Май Фай” са Дамян Найденов и Андрей Желязков. Според русенски медии до началото на тази година Маринова е била омъжена за Свилен Максимов, но двамата се развели. Те имат дъщеря на 7 години. Маринова е била любителка на екстремни спортове и екзотични дестинации. Фигурата си поддържала с бягане. Смятала да участва в маратон, насрочен за неделя в Сребърна. Вероятно за това и в неделя е била край Дунав. Преди това тя е била на кафе с приятели в заведение в района на Парка на младежта в Русе. 

Снимки/източник: Информационна агенция „Дейли прес“

Виктория е член и на организацията “BNI Prista” в Русе, което обединява хора, занимаващи се с бизнес. “Цялата общност на BNI в България е потресена от жестоката трагедия. Вики, твоите усмивка, енергия и сила ще бъдат винаги с нас!”, пишат във фейсбук страницата си от организацията, видя агенция „Дейли Прес“.

Убийството на Виктория Маринова най-вероятно е извършено от човек, който е познавал навиците й. Това предположиха близки и приятели на журналистката.

Почти всеки ден по обед тя е тренирала на крайбрежната алея и нападателят сигурно е бил добре запознат с режима й. Приятелите на убитата не изключват и възможността част от вещите и дрехите й да са изчезнали, за да се отклони вниманието на криминалистите от истинската причина за убийството и да се инсценира грабеж и изнасилване.

Те дори предположиха, че нападателят може да е проучвал няколко месеца навиците на журналистката, за да избере най-подходящите момент и място за атака.

Не изключиха и престъплението да е дело на човек, който тя е познавал лично.

Други познати на Виктория обаче смятат, че тя може да е станала и жертва на бандит, който я е набелязал малко преди зверството. 

От полицията и прокуратурата отказаха да коментират тези версии, тъй като може да попречи на разследването. Междувременно русенски криминалисти с дълъг стаж коментираха, че не помнят в града да е имало такова брутално престъпление. Те били шокирани от жестокостта, с която е била умъртвена журналистката. 

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

Снимка на Виктория Маринова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук