РЕПОРТАЖ НА ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Данъчни запечатаха хотел „Маринела“ (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)

Достъпът до хотела не е ограничен, но не се регистрират нови гости, съобщава репортерът ни Тодор Стефанов който се намира пред хотелът

0
103746
Снимка: Информационна агенция "Бгнес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ  – ХОТЕЛ „МАРИНЕЛА“

Хотел „Маринела“ в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, е запечатан от данъчните. Това научи Информационна агенция „Дейли Прес“ от говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Хотелът ще остане затворен за една седмица. Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде нарушен.

По информация на БНР санкцията е наложена заради данни, че част от фискалните апарати в хотела не са имали връзка с приходната агенция.

Достъпът до хотела не е ограничен, но не се регистрират нови гости. Не са отменени и предварително планираните събития.

От хотел „Маринела“ обясняват, че санкцията е заради проверка, извършена на 4 септември, установила липсващо свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност.

На 17 септември липсващите документи са били предоставени на проверяващите.

Изображение 380655
Снимка: Информационна агенция „Бгнес“

Спецсъдът блокира 12 банкови сметки на Арабаджиеви

Спецсъдът блокира 12 банкови сметки на Арабаджиеви

В официалните регистри нямали коли


Припомняме, че вчера, 27 септември спецсъдът блокира 12 банкови сметки на Ветко и Маринела Арабаджиеви, обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

Запорите са наложени като мярка за обезпечаване на предвидените наказания конфискации и глоби по повдигнатите им обвинения.


Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Съдът отмени наложената от първа инстанция мярка „парична гаранция“


Изображение 380655
Снимка: Информационна агенция „Бгнес“

На 11 септември съдът реши да остави в ареста за постоянно Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова. На същото заседание, адвокат Илиян Василев,  заяви че Ветко и Маринела Арабаджиеви ще се върнат в България доброволно до дни. Това и до този момент не се е случило обаче. 

Двамата се издирват с европейска заповед за арест. 


До дни Арабаджиеви се връщат

До дни Арабаджиеви се връщат

Това съобщи адвокат Илиян Василев


Изображение 380656
Снимка: Информационна агенция „Бгнес“

След това бяха арестувани още трима души по подозрение, че са част от престъпната група по делото срещу Ветко и Маринела Арабаджиеви. След проверка в автомобила им са открити 500 хил. лева. 

Припомняме, в края на август месец при спецоперация в офиси в столичния хотел „Маринела“ и в пловдивския хотел „Марица“ бяха арестувани 10 души, сред които беше и синът Вълчо Арабаджиев, който е с обвинение за пране на пари.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук