Радев: Властта наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори

0
18258
Снимка: ФБ/Румен Радев

Властта всъщност наказва гражданите за бедността, която тя не успява да пребори. Не само това, но гласът на гражданите, техните болки и тревоги не се чуват, те някак си не достигат до управляващите.Това заяви президентът Румен Радев, цитиран от БНТ. Държавният глава посети 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово по повод 100-годишнината от края на Първата световна война.

Президентът продължи: Властта губи сензорите си, усещането си за проблемите на хората и ако няма една чуваемост, ако няма съответни мерки, ако продължават изявления арогантни и цинични, ако продължава неразбирането на проблемите на хората, закономерно е тези протести да продължават.

Радев не може да определи дали протестите са политически режисирани, но ги определи като закономерни, защото, по думите му, са демократично право и възвръщат надеждата и достойнството на народа.

Държавният глава тълкува, че никой не може насила да изкара хората на улицата. Той посочи и че евентуална оставка на сегашното правителство би означавала бягане от отговорност, а не решение.

Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от проблемите поставя морална преграда пред амбицията да искаш властта отново. Затова очаквам правителството и парламентът да посочат изход от тази ситуация„, призова Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук