Росен Желязков протестира заедно с превозвачите ни в Брюксел

0
1699

Министър-председателят Бойко Борисов и транспортният министър Росен Желязков изразиха подкрепата на правителството за исканията на българските превозвачи за приемането на поправки в т. нар. пакет „Мобилност“, който ще бъде гласуван тази седмица от транспортната комисия в Европейския парламент.

Като израз на тази солидарност министър Желязков ще присъства на протеста на превозвачите на площада пред Европейския парламент в Брюксел, а по-късно и на заседанието на транспортната комисия.

Това стана ясно по време на среща на министър-председателя Бойко Борисов с министъра на транспорта Росен Желязков, на която бяха обсъдени предстоящият протест на превозвачите в Брюксел на 10 януари и исканията им, касаещи регламента за командировките им, връщането до страната на регистрация на всеки 4 седмици и нощните почивки на шофьорите.

Българската държава се солидаризира с протеста на превозвачите, които се очаква да бъдат подкрепени и от колегите им от Румъния, Полша, Унгария, Литва, Латвия и Ирландия.

По думите на Росен Желязков ограниченията, които се налагат с пакета „Мобилност“, ще се окажат рестриктивни и изключително затормозяващи за превозваческия бизнес в периферните страни на Съюза и ще го изтласкат от пазара.

Според премиера Бойко Борисов, ако пакетът бъде приет без поправките, за които настояват българските превозвачи, България и изброените страни ще загубят голяма част от икономическия си потенциал и вътрешния си продукт.

Борисов е категоричен, че така превозвачите ни ще бъдат принудени да изнесат бизнеса си на друго място, а това според него е неприемливо.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук