сряда, май 1, 2024
Google search engine
дом Власт и държава Румен Миланов: Прекалено се бърза с акциите на Спецпрокуратурата

Румен Миланов: Прекалено се бърза с акциите на Спецпрокуратурата

0
8538

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНПОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС 

Прекалено се бърза с акциите на Спецпрокуратурата. Ако действията на Специлизираната прокуратура не се докажат, работата им срещу корупцията у нас ще изглежда като пиар акция.

Това заяви пред bTV Румен Миланов – бивш началник на „Пътна полиция“, на Национална служба „Жандармерия“, на НСБОП, на Национална служба за охрана (НСО) и на БОРКОР.

„За тази пиар акция има разход на средства, ресурси. Трябва по-внимателно и по-прецизно да се действа в подобни ситуации, особено при такива случаи, като Миню Стайков, Николай Банев“, посъветва бившият топполицай. Според него трябва да се съберат безспорни доказателства за тяхната престъпна дейност. Държавата трябва да е много прецизна, смята Миланов.

По отношение на обиските и арестите в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) бившият шеф на БОРКОР смята, че най-вероятно са получили информация и са предприели действия.

Много внимателно трябва да се оценят нещата, защото има и международен отзвук, посочи той.

Според него прекалено се избърза с акцията срещу семейство Арабаджиеви. „Не ми направи добро впечатление, че се предприеха определени действия срещу Арабаджиеви, а те не са в България. Трябваше да изчакат да дойдат в България и да ги задържат – сега ги издирваме“, допълни Миланов.

Според Миланов битовата престъпност в момента е достигнала високи нива. „Причините за това са социално-икономически. Усещането за законност в ромския етнос е на ниско нивоте са неграмотни, не могат да се конкурират на трудовата борса, какво им остава – престъпност. Интеграцията им ще се осъществи само чрез образование и труд, но без помощи“, допълни Миланов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук