Сидеров видя акцията в ДАБЧ като политически удар

0
10677

Лидерът на Атака Волен Сидеров видя политически удар с акцията с Агенцията за българите в чужбина.

Ударът бил по патриотите. Искайки оставката на един, на друг, се прави внушението, че управлението не е добро, коментира националистът в Народното събрание.

Според него обаче управлението е стабилно. 

Мандатът на правителството може и трябва да се изкара, отсече той.

Разклащането на управлението може да бъде само цел на кръгове, които искат нестабилност, нещо в посока хаос, убеден е Волен Сидеров.

Той отказа да коментира вътрешно коалиционните проблеми при ОП и разногласията с Валери Симеонов.

И депутатът Юлиан Ангелов коментира акцията по този начинПрипомняме, че в понеделник рано сутрин Спецпрокуратурата влезе в Държавната агенция за българите в чужбина по разследване на схеми за продажба на българско гражданство. Първоначално бяха арестувани над 20 служители на агенцията, обвинения бяха повдигнати на четирима, включително и на председателя на Агенцията Петър Харалампиев, който е от квотата на Обединените патриоти.

Има кръгове в България и в чужбина, които искат да нанесат политически удар на Каракачанов и ВМРО, заяви Юлиан Ангелов.

Този удар няма да ни събори, напротив ще излезем още по-силни, защото знаем, че нещата, които казваме, са истината и че сме прави, увери той.

Всеки политически джендър, който довчера е бил либерал, след това е станал демократ и един ден е за въоръжаване, а друг ден против, а след това е станал патриот, няма как по никакъв начин с подобни тези и лъжи на гърба на ВМРО да си прави политически имидж, заяви още Ангелов.

Воеводите нямали проблем органите да си вършат работата.

Всичко беше обърнато така, че да има политически удар върху цялото управление на страната и върху ВМРО без никакви доказателства, смята Ангелов.

Това не е първият скандал около председателя на Агенцията за българите в чужбина Петър Харалампиев. Още в началото на управлението той стана публично известен със своя снимка, на която той е с тениска с надпис „Wehrmacht“ – името на въоръжените сили на Нацистка Германия по времето на Адолф Хитлер.
И тогава Харалампиев бе защитен от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Държавната агенция за българите в чужбина е на пряко подчинение на Валери Симеонов, но в Министерския съвет е известно, че Петър Харалампиев е назначен и предложен от самия Красимир Каракачанов.

Този път още в понеделник от ВМРО излязоха с изявление, с което се разграничиха от Петър Харалампиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук