Сидеров иска Коалиционен съвет незабавно (ОБЗОР)

0
32081

Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на ПП „Атака“ Волен Сидеров поиска незабавно свикване на Коалиционен съвет до края на днешния ден за оставката на Валери Симеонов като вицепремиер.

„Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ-Обединени патриоти) до края на деня – 22 октомври 2018 г., на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер“, пише Сидеров.

Искането на Сидеров е адресирано до министър-председателя Бойко Борисов, до председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, вицепремиера лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и до самия Симеонов в качеството му на вицепремиер и лидер на третата партия в малката коалиция на патриотите НФСБ.

Според Сидеров физическото отсъствие на Бойко Борисов от България не е повод да не може да се свика Коалиционен съвет.

В писмото той посочва, че може да се осъществи конферентна връзка с премиера като по този начин той ще участва в съвета, макар и от разстояние.Снимка 384935

Малко след това евродепутатът Николай Бареков изрази подкрепата си към Сидеров да поиска оставката на Симеонов.

В пост във „Фейсбук“ Бареков пише, че дава пълната си подкрепа към идеята на Сидеров за незабавно свикване на коалиционен съвет.

„Тази оставка трябва да бъде гласувана още в сряда в Народното събрание. Доколкото разбирам Цветанов брани Симеонов като Матросов на амбразурата. А Каракачанов се ослушва като гърмян заек. Сигурен съм, че оставката е въпрос на часове. Странно как ужким Валери Симеонов водеше „война“ срещу Домусчиев, а сега Домусчиев го брани с тяло и гел, тъй да се каже?…“, пише Бареков.

Припомняме, че в петък – 19 октомври, докато в зала депутатите дебатираха по третия вот за недоверие към кабинета „Борисов-3“ от БСП поискаха оставката на Валери Симеонов заради изказването му към майките на деца с увреждания.

Думите на Валери Симеонов били: „Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца, без грам майчинско чувство, грижа за тях“. Изказването е направено след заседание на Тристранката, на 16 октомври, вторник, по повод Закона за хората с увреждания.

По-късно премиерът Бойко Борисов се извини за думите на своя вицепремиер.

Симеонов се опита да обясни думите си в социалната мрежа Фейсбук. Също в мрежата Нинова каза на Борисов: „Стига с този театър„.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук