Сидеров се разтревожи от пакта на ООН, който България не подкрепи

0
7578

Външно министерство не подготви обществото за пакта за миграцията. Тази позиция изрази лидерът на Атака Волен Сидеров пред медиите в НС.

„Сега върша работата на МВнР„, захапа той Екатерина Захариева.

Този пакт се оказал апокрифен. Нямало превод, за да се запознае обществото. Националистите са превели част от пакта.

Сидеров е категоричен, че пактът е антиевропейски. Документът подчертава, че призналите го разпознават миграцията като източник на просперитет,иновация и развитие. Пактът промотира джендър перспектива и джендър равенство.

Пактът налага подсигуряване на всички мигранти на легални документи и адекватна документация.

„Дайте власт на мигрантите да осъзнаят пълното си включване и социално сцепление“, пише в документа. Според текста трябвало да се инвестира в техните умения, както и да се подсигурят стипендии за тренировъчни програми и възможност за международна научна дейност. Пактът настоява да се подсигури създаването на НПО на мигрантите. Финансово трябва да се подпомагат мигрантите в техните мултикултурни дейности.

Сидеров е преброил, че в Истанбулската конвенция за джендър се говори 25 пъти, а в пакта -31.

„В какво трябва да се инвестира в мигрантите, какви са качествата им“, недоумяват атакистите.

„Засега знаем , че уменията им са да изнасилват момичета в центровете на европейските градове, може би в тези им умения трябва да инвестираме“, недоволен е Волен Сидеров.

По думите му, ако не е било тяхното участие във властта, България е щяла да подпише този документ, както и Истанбулската конвенция. 

Националистът обявява конкурс. Ако някой намери нещо позитивно за България, ще го черпи.

„Не зная какъв мозък е съчинил този пакт“, изумен е Сидеров. Той обаче смята, че външно министерство не си върши работата. 

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук