Стихове, хапчета и високо кръвно в пленарна зала заради ДДС-то

0
7619

ДДС скара БСП и управляващите. Левите настояват за диференцирана ставка.

Промяната е предложена в Закона за корпоративното подоходно облагане.

БСП внасят текст, който да стимулира фармацевтичните компании, а не по-ниски цени на хляба и на лекарствата, подчерта Тома Биков от ГЕРБ. Нямало никаква гаранция, че намаляването на ДДС ще свали и цените.

Бедните не ядат само хляб, ядоса се Биков и посочи, че бедните се хранят и с мляко и сирене и по тази логика трябвало и там ДДС да се намали. Грижата за бедните хора преминава през социалната политика, не през ДДС, според депутата.

26 страни от ЕС имат диференцирани скали, защити идеята на БСП Румен Гечев. Много неща се чули в зала, но те нямали нищо общо със здравния разум. Няма развиваща се страна, в която да няма диференцирана ставка, категоричен бе червеният депутат. Чувствам опасност за психическото си здраве, защото слушам разни неща, притеснен е той.

И депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски се ядоса, тъй като демагогията на БСП преливала чашата.

Другари и другарки, вас вече не ви пускат в Северна Корея, а вие говорите за Европа, обърна се той към левите. По мнението му дивият капитализъм на социалистите изгонил 2 милиона българи от страната.

Гърневски се вдъхнови и от парламентарната трибуна изрецитира стих за партията майка, но председателстващият заседанието Емил Христов го прекъсна.

Червеният депутат Славчо Велков настоя да не се допуска изпускане на нерви в зала.

Пенсиите да са по-ниски от кръвното налягане, препоръча той.

Днес депутатите успяха да съберат кворум. Те обсъдиха въпроса с облагането на старите коли. БСП упрекнаха управляващите, че най-лесното решение е увеличаването на данъците, а от ГЕРБ репликираха, че в противен случай държавата ще се превърне в гробище за стари автомобили от Европа.

Следващият конфликт в пленарна зала избухна между Патриотите и „Воля“. Веселин Марешки заяви, че ако Красимир Каракачанов и Валери Симеонов не подадат оставка, това ще е победа на байганьовщината в политиката. От своя страна Юлиян Ангелов от ВМРО защити лидера си и се подигра на думите на Марешки с поговорката „крадецът вика дръжте крадеца“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук