Столтенберг към Скопие: Вратите на НАТО остават отворени

0
1836
Снимка: EPA/dailypress-bg.com

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отбеляза, че „вратите на НАТО са отворени“ за Македония, но не преди националните процедури да бъдат завършени.

Така Столтенберг коментира резултатите от референдума за преименуване на Македония, съобщава АП.

В референдума за преименуване на Македония над 90% от жителите на страната изразиха подкрепата си за това решение, но избирателната активност беше около 35% – според законите на страната този резултат не е достатъчен, за да бъдат официално признати резултатите от гласуването.

„Приветствам гласуването „за“ на референдума. Призовавам всички политически лидери и партиите да действат конструктивно и отговорно, за да използват тази историческа възможност „, каза шефът на НАТО.

„Честитя на онези, които гласуваха днес на консултативния референдум и използваха демократичните си свободи. Със значителното „за“ има широка подкрепа за Преспанския договор и евроатлантическото бъдеще на страната“, написа в „Туитър“ и еврокомисарят за разширяването Йоханес Хан.

Той все пак припомни, че очаква всички политически лидери да уважат това решение и да го приложат с голяма отговорност и единство по партийните линии в интерес на страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук