петък, април 26, 2024
Google search engine
дом Разследване Съдят Емил Милев за кражба в столичен хипермаркет

Съдят Емил Милев за кражба в столичен хипермаркет

0
4336
Снимка: "България Днес"

В разпоредително заседание Специализираният наказателен съд реши да даде ход на делото срещу Емил Милев и други двама участници в организираната и ръководена от него престъпна група. Това ще стане на 26 ноември, понеделник.

Припомняме, че Милев беше задържан за пореден път на 11 януари 2018 година, като от тогава той е в ареста. Милев на два пъти поиска промяна на мярката си за неотклонение от постоянен арест на по-лека такава, но две съдебни инстанции не уважиха този иск.

Специализираната прокуратура обвини Милев на 24 октомври тази година. Тогава спецобвинението внесе в съда обвинителен акт срещу Милев и още трима души за участие в организирана престъпна група, извършила въоръжен грабеж в магазин „Била“ в столичния квартал „Лагера“ на 30 декември 2008 година.

На посочената дата участниците в групата атакували хипермаркета през служебния вход. Точно в 23 часа те нахлули, облечени в тъмни дрехи, с маски на лицата, бронежилетки с надпис „Полиция“, автомат „Калашников“ и пистолети. Същите симулирали полицейска акция, така че да избегнат съпротива на охраната и персонала на магазина. Те извършили обира тогава, разчитайки на оборота от предновогодишния ден.

Когато пристигнали на служебния вход с черен джип, обвиняемите вързали с белезници охранителите, които ги посрещнали. Псевдополицаите събрали всички служители в едно помещение и прибрали от трезора на магазина наличния оборот, който се равнява на 193 024 лева.

Служителите в хипермаркета разбрали, че става въпрос за обир, чак когато чули звъна от падащите на земята изпразнени касети в трезора, където се съхранявал оборота. Подсъдимите напуснали магазина на 10-та минути от началото на обира.

Според разследващите органи обвинените подготвяли удара от 8 месеца.Милев организирал престъпната група през февруари 2008 година. Той привлякъл двама свои познати, като вербувал и още двама, които разполагали с пълна информация за работата на магазина, охраната в обекта и разположението на трезора. Милев обаче преметнал последните двама, като извършил удара, преди насрочените дата и час.

От държавното обвинение пишат още, че от задържането си в началото на 2018 година, Милев е подал 33 жалби срещу съдии, прокурори, следователи, съдебни охранители, повечето от които работят в специализираните съдилища и прокуратури. Всички те били по повод досъдебното производство срещу групата. Придружени били и с искания за образуване на досъдебни производства срещу магистрати и служители. Не малък бил и броят и на жалбите на Милев до други институции.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук