ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Делото „Петър Москов“: много министри в коридора

Кабинетът "Борисов 2" ще повтори думите си от следствието и пред съда

0
8460
Ивайло Калфин (прав), Николай Ненчев, Румяна Бъчварова и Теменужка Петкова / Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / Тодор СТЕФАНОВ

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Ефектна група бивши министри се нареди вчера в тесния коридор на Специализирания наказателен съд, видя репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Почти целият бивш кабинет „Борисов 2“ ще трябва да свидетелства (отново) по делото, по което обвиняеми са Петър Москов, бившият му заместник Адам Персенски и др. за размяната на ваксини между България и Турция по време на мандата им.

Както Информационна агенция dailypress-bg.com вече писа, цялото правителство се изреди още зимата на 2017 г. в следствието, където да повтаря едно и също – какво е решение на Министерския съвет „на подпис“, какво е „оперативно заседание и т.н.

Днес първата „порция“ министри, включваща Румяна Бъчварова, Ивайло Калфин, Николай Ненчев и Теменужка Петкова, трябваше да дойде да повтори същото  – вече пред съда. Бе призована и Меглена Кунева, но нередовно.

Всъщност адвокат Менко Менков днес заяви, че прокуратурата е привикала свидетелите, но истината е, че прокуратурата само създава първоначалния списък с лица за призоваване. Адвокатите на петимата обвиняеми се споразумяха да се откажат от голяма част от списъка с над 200 души (в който някои дори се повтаряха, б. р.).

Именно Менков обаче „закачливо“ отказа да се приемат за доказателство напълно рутинните им думи, казани в рамките на разследването (съкратено съдебно следствие, б. р.) и така се наложи целият кабинет „Борисов 2“ да се разходи отново пред камерите и обективите.

Вчера Румяна Бъчварова заяви, че е абсурдно без санкция по цялата „верига“ – като се почне от експертите и се стигне до Министерския съвет, министърът на здравеопазването сам да сключи споразумението с Турция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук